Tort Rusesc

de silvi0ara in Torturi, 1 Noi 2010 | 9542 vizualizari

 

Aceasta reteta am gasit-o din intamplare intr-un manual pentru scolile de meserii din anul 1961.Rasfoind acest manual am vazut reteta si am zis sa o incerc.Am gasit multe retete interesante,mai ales ca in acele timpuri nu existau atatea variante pline de arome sintetice.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 80g zahar
  • 80g faina
  • 60g nuci macinate fin
  • un praf de sare
  • Umplutura sarlota:
  • 3 oua
  • 160g zahar
  • 30g gelatina fina(3 plicuri)
  • 200ml lapte
  • 600ml frisca lichida
  • 2 linguri caco neagra
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Sirop:
  • 1 lingurita ness
  • 200ml apa
  • 2 lingurite zahar
  • 2-3 lingurite Amaretto

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Rusesc:

Se prepara blatul alb cu nuca.Se freaca bine cele 3 galbenusuri cu jumatate din cantiatea de zahar si praful de sare pana isi dubleaza volumul.Apoi se bat albusurile spuma,se adauga restul de zahar,treptat,batand pana se intareste.Se adauga peste galbenusuri albusul batut si se amesteca.La urma se adauga treptat faina amestecata cu nuca, si se amesteca usor pana se inglobeaza toata faina.Se toarna compozitia intr-o forma rotunda de tort,unsa si tapetata cu hartie pergament.Se coace la cuptorul preancins la 180 de G.Se lasa sa se raceasca.

Umplutura sarlota:

Se pregateste gelatine conform instructiunilor de pe pachet.

Se amesteca ouale cu zaharul,se subtiaza cu laptele,se adauga gelatina inmuiata in apa.Apoi se fierbe pe foc mic,amestecand pentru a nu se lipi,cel putin 10-15 minute.Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.Se adauga apoi cele 2 linguri cacao,esenta de rom si frisca batuta bine cu 2-3 linguri de zahar.Se opreste putina frisca pentru decor.Dar atentie,crema sarlota nu se lasa sa se intareasca prea tare inainte de a fi pusa frisca,altfel este mai greu de amestecat in ea.

Siropul:

Se fierbe apa cu zaharul,apoi se adauga nessul si lichiorul Amaretto.

Asamblare:

Se taie blatul in doua,se insiropeaza fiecare foaie de blat .Se pregateste o forma rotunda de tort cu fundul detasabil,se pune in interior o folie de plastic.Se aseaza primul blat,se toarna 1/3 din cantitate de sarlota.Se aseaza al doile blat si se toarna restul de sarlota si se niveleaza.Se lasa la frigider pentru 2-3 ore.Se scoate cercul,se aseaza tortul pe platou,se orneaza cu frisca si fructe confiate,sau dupa gustul fiecaruia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Rusesc" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Wild Pavlova